Ex-playmate Barbara Gandolfi veroordeeld voor lasterlijke aangifte

Barbara Gandolfi, samen met haar voormalige partner Jean-Paul Belmondo. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Voormalig playmate Barbara Gandolfi en haar ex-echtgenoot en zakenpartner Frédéric Vanderwilt zijn dinsdagmorgen veroordeeld voor een lasterlijke aangifte ten aanzien van twee agenten van de Brugse federale politie.

Barbara Gandolfi kreeg 2 maanden celstraf met uitstel en een boete van 550 euro, haar ex-echtgenoot en zakenpartner Frédéric Vanderwilt 4 maanden effectieve celstraf en 1.370 euro. Vanderwilt was eerder al veroordeeld voor een celstraf onder voorwaarden na een zaak van slagen en verwondingen. Aan de twee agenten van de Brugse federale overheid moet het duo elk één euro morele schadevergoeding betalen.

Belmondo

De rechtszaak was een uitloper van het gerechtelijk onderzoek dat het Brugse gerecht al jarenlang voert naar de financiële handel en wandel de twee nachtclubeigenaars. Volgens Gandolfi (39) en Vanderwilt (40), die niet zelf kwamen opdagen en zich lieten vertegenwoordigen door een advocaat, gingen de twee agenten daarbij hun boekje te buiten. In 2010 dienden ze daarom een klacht in wegens poging tot schriftvervalsing en schending van het beroepsgeheim.

De concrete aanleiding voor de klacht vanwege Gandolfi en Vanderwilt was het verhoor van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo, de voormalige partner van Gandolfi. “Belmondo voelde zich onder druk gezet. Toen mijn cliënten dat vernamen was voor hen de maat vol. Het was absoluut niet hun bedoeling om de agenten te schaden”, zei advocate Nathalie Buisseret, die tijdens de pleidooien nog de vrijspraak vroeg voor Gandolfi en Vanderwilt.

Blazoen oppoetsen

“Het was duidelijk de bedoeling van het duo om mijn cliënten in diskrediet te brengen”, aldus de advocate van de geviseerde agenten. “Ze handelden uit rancune en liet alles breed uitsmeren in de pers.”

Volgens de procureur probeerden Gandolfi en Vanderwilt het lopende onderzoek te vertragen. “Zowel de raadkamer als de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent hebben deze agenten buiten vervolging gesteld. Ze werden onterecht verdacht gemaakt. Hun blazoen moet worden opgepoetst.”

(AFr/ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier