Ex-coronapatiënt die agent in het gezicht spuwde riskeert zes maanden cel

Redactie KW

Een man uit Oudenburg riskeert in de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel voor weerspannigheid. In volle coronatijd sloeg en spuwde hij een agent in het gezicht. De man was op dat moment al besmet geweest met Covid-19.

Op 24 mei kwam de politie tussenbeide in een ruzie aan een woning in Brugge. B.B. (40) uit Oudenburg was aan de woning van zijn ex verwikkeld in een zware discussie met zijn zoon, die niet meer naar binnen wou gaan. Toen hij de politie zag arriveren, stapte B.B. meteen op hen af. De agenten maanden hem aan om de nodige afstand te bewaren in het kader van de coronamaatregelen. B.B. vroeg zich hardop af waarom hij dat moest doen. “Ik heb het virus al gehad dus ik kan niet meer besmet raken”, stelde hij.

B.B. ging weer naar binnen, maar draaide zich plots om en spuwde een agent in het gezicht. Tijdens de schermutseling die volgde gaf hij hem volgens het openbaar ministerie ook nog twee elleboogstoten in het gezicht. De agent liep hierbij een gapende wonde op aan het voorhoofd en was zestien dagen werkonbekwaam. Hij eist een morele schadevergoeding van 1.500 euro. “Mijn cliënt heeft een litteken en mocht tijdens zijn verlof niet in de zon lopen”, stelde zijn advocaat. “Bovendien leefde hij vijf dagen in onzekerheid over een eventuele besmetting met het coronavirus.”

De procureur vroeg zes maanden celstraf met uitstel voor B.B., die de slagen met klem ontkende. “De agent is tijdens de schermutseling met zijn hoofd tegen de deurklink gevallen”, stelde zijn advocaat. “Van elleboogstoten was geen sprake.” Voor de weerspannigheid vroeg de B.B. de gunst van de opschorting. De uitspraak volgt op 15 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten