Enorme schade na poging tot inbraak in bestelwagen in Wervik

© CL
Redactie KW

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag probeerden onbekenden in te breken in de bestelwagen van Kurt Vermandele (45). Ze vertrokken met lege handen, maar lieten de bestelwagen achter met enorme schade. De zoektocht naar de daders werd ondertussen opgestart.

Duizenden euro’s, het resultaat van een inbraakpoging in de bestelwagen van Kurt. De zaakvoerder van Elite Painting en Schilderwerken Mahieu kan nog steeds moeilijk geloven hoe driest de daders te werk zijn gegaan. “Dinsdagavond was er uitzonderlijk geen plaats meer in ons atelier, dus besloten we om de bestelwagen in de Komenstraat te parkeren”, klinkt het.

“De ontnuchtering was deze morgen dan ook groot toen we het voertuig op die manier terug vonden. De volledige zijdeur is open geplooid in een poging erin te raken. Op het eerste zicht zijn ze daar niet in gelukt, maar dat is eigenlijk maar een schrale troost. De schade aan mijn bestelwagen is enorm en loopt al snel in de duizenden euro’s. Dit kan onmogelijk door 1 persoon zijn gedaan, want je moet hiervoor toch heel wat kracht gebruiken. We denken dan ook dat ze minstens ergens met een koevoet aan de slag moeten zijn geweest.”

De politie kwam ter plaatse en startte ondertussen reeds een onderzoek. “In één van de appartementen hier staat er een beveiligingscamera”, vult Kurt nog aan. “De politie nam de beelden mee voor analyse, maar ik vrees dat ze net in de blinde hoek van de camera te werk zijn gegaan. Ik hoorde trouwens dat ze wat verder ook hebben geprobeerd om in te breken. Of het om dezelfde daders gaat en of ze ook binnen zijn geraakt, daar heb ik geen zicht op.”

Terwijl het officiële onderzoek loopt, onderneemt Kurt zelf ook een poging de daders op te sporen. “Ik plaatste de foto’s van mijn bestelwagen op Facebook”, sluit hij af. “Met zoveel geweld iets proberen te openen? Dat moet toch lawaai hebben gemaakt. Ik hoop dan ook dat iemand iets gezien of gehoord heeft. Ik roep die mensen dan ook op de politie te verwittigen en die info met hen te delen. We kunnen dan alleen maar hopen dat we de daders terug kunnen vinden.”

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier