Elf personen aangehouden in drugsonderzoek

De politie trof bij de man verschillende gestolen (brom)fietsen aan. © GF
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Tijdens een grootschalige politieoperatie in Komen-Waasten, gericht tegen het drugsmilieu, werden dinsdagmorgen 20 oktober acht huiszoekingen uitgevoerd. Elf personen werden aangehouden, zowel verdovende middelen als cash geld werden in beslag genomen. Het parket van Doornik spreekt van een strategische slag die aan het drugsmilieu werd toegediend.

De operatie, door de speurders maandenlang voorbereid, kwam er nadat verschillende inwoners van Komen-Waasten melding hadden gemaakt van verdachte handelingen. Op verschillende plaatsen in de gemeente, zoals nabij garageboxen of in de omgeving van het cultureel centrum, zag men hoe zowel dealers als gebruikers er elkaar vonden.

‘Vleugellam’

Een gespecialiseerde cel van de politie bracht het volledige netwerk van dealers in kaart en op vraag van het parket werd dinsdagmorgen een actie gelanceerd. Op 8 verschillende plaatsen, in zowel Komen, Waasten of Le Bizet, vielen speurders binnen.

11 personen werden aangehouden en voor de onderzoeksrechter gebracht. Speurders namen aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen in beslag, naast grote sommen contant geld, computers en voertuigen.

De politie van Komen kreeg voor de operatie steun van hun collega’s uit Moeskroen en Doornik. Het parket spreekt van een succesvolle operatie, waarbij een belangrijk internationaal afzetkanaal vleugellam werd gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier