Eigenaars en politie op zoek naar daders woninginbraak

De man brak op klaarlichte dag in. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Dinsdagnamiddag sloegen inbrekers hun slag in de Prinses Paolalaan in Menen. Via een slaapkamerraam raakten de criminelen binnen in de woning en gingen ze aan de haal met grote sommen geld en juwelen. De politie startte een onderzoek en ook de slachtoffers zijn op zoek naar getuigen of tips.

Rond 14.30 uur vertrokken Etienne Hoornaert en Huguette Corselis met hun wagentje op boodschappenronde. Op de beelden van hun bewakingscamera’s is te zien hoe kort na hun vertrek een onbekende man tot aan de voordeur loopt en aanbelt.

Wanneer niemand opent, wandelt hij rond de woning, trekt hij aan alle ramen in een poging ze te openen en spot uiteindelijk de bewakingscamera ter hoogte van de slaapkamer. Hij draait de camera om en kan zo ongehinderd de volledige woning doorzoeken.

Ravage

Bij hun thuiskomst kon de familie Hoornaert dan ook niets anders dan de ravage vast te stellen. Een gebroken raam, de volledige woning overhoop gehaald en een grote som geld die, samen met heel wat juwelen, was verdwenen. De politie kwam ter plaatse en voerde ondertussen ook reeds een sporenonderzoek uit.

De familie zelf hoopt, aan de hand van de camerabeelden, getuigen van het voorval te kunnen vinden. Wie waardevolle informatie kan hebben, kan zich steeds melden tot politiezone Grensleie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier