Eigenaar Acanthus Harelbeke in de cel

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De eigenaar van twee Brugse restaurants en privé-club Acanthus in Harelbeke zit in de cel. De man wordt verdacht van belastingfraude en witwaspraktijken. De speurders vielen dinsdag op heel wat plaatsen in West-Vlaanderen binnen.

Die huiszoekingen kaderden allemaal in het onderzoek naar één en dezelfde man: Ho T.K., een 38-jarige Vietnamees uit Varsenare. De man baat verschillende horecazaken uit, maar heeft daarnaast ook meerdere vennootschappen op zijn naam staan.

Ho T.K. nam in 2015 twee restaurants in Brugge over: Maximiliaan Van Oostenrijk en ‘t Oud Kanthuys aan het Wijngaardplein. Op papier is de man geen zaakvoerder, maar liet hij de vennootschappen door zijn jongste zussen leiden. Dezelfde truc paste hij toe met de bekende erotische club Acanthus in Hulste. Hij maakte zijn moeder bestuurder, maar hield zelf de touwtjes stevig in handen.

De speurders vermoeden dat de financiële stroom binnen de vele vennootschappen van de dertiger niet helemaal volgens de letter van de wet gebeurde. Zo zou hij verschillende bvba’s stelselmatig failliet hebben laten gaan nadat hij het geld eerst doorsluisde naar één van zijn andere bvba’s.

Heel wat personeelsleden en familieleden van Ho T.K. werden ondervraagd. Een deel van zijn boekhouding werd in beslag genomen en de onderzoeksrechter besloot om hem aan te houden. Vorige week verscheen hij voor het eerst voor de raadkamer. Die besliste om hem een maand langer in de cel te houden. “Momenteel kunnen wij nog niet veel kwijt”, zegt zijn advocaat Luc Arnou. “Het onderzoek zit daarvoor nog in een te pril stadium. Wij kennen zelf helemaal nog geen bedragen of zo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier