Eerste verkeersongeval voor assisen? Doodrijder Sharon (22) verdacht van moord

Laurens Kindt

De raadkamer van Ieper heeft Davy K. (31) uit Vleteren verwezen naar de kamer van inbeschuldigingstelling op verdenking van moord. Volgens de raadkamer was de dood van Sharon Gruwez (22) in november 2018 dus geen ongeval.

In de nacht van 31 oktober op 1 november 2018 kwam de Boezingse Sharon Gruwez om het leven bij wat op het eerste zicht leek op een verkeersongeval. De wagen waarin ze zat, de zware BMW van haar ex-vriend Davy K. (31) uit Vleteren, raakte een boordsteen langs de N8 in Oostvleteren en ging van de weg af. De auto ramde een geparkeerde schoolbus. Voor Sharon kon geen hulp meer baten, Davy K. kwam er vanaf met amper enkele schrammen.

In de dagen na het ongeval diende de familie van Sharon klacht in tegen Davy K. Volgens hen was het geen ongeval, maar veroorzaakte Davy K. opzettelijk het ongeval omdat hij de relatiebreuk niet kon verkroppen. Davy K. zelf betwistte dat – en doet dat nog altijd – en stelt dat hij geenszins de bedoeling had om Sharon te doden maar simpelweg de controle over het stuur is verloren.

De raadkamer in Ieper volgt hem daarin nu niet. De rechtbank gaat mee in de redenering van de nabestaanden van Sharon Gruwez en verwees Davy K. naar de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent wegens moord. Het zal de KI zijn die uiteindelijk de knoop moet doorhakken. Als zij dezelfde beslissing nemen, dan is de zaak van Sharon Gruwez het eerste ‘verkeersongeval’ in België dat voor een hof van assisen zal behandeld worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier