Een van de overvallers op Renmans-slagerij in Geluwe is een werknemer

De twee overvallers van het filiaal van de slagerijketen Renmans in Geluwe zijn gevat. Het gaat om twintigers uit Menen. Een van hen is een 20-jarige werknemer. Het duo ging aan de haal met 2.260 euro.

© Frederic Vansteenkiste

De gewapende overval in het Renmans-filiaal in de Aldi in de Menenstraat in Geluwe speelde zich op donderdag 17 april af, heel kort nadat de winkel om 19 uur de deuren sloot.

Matrak

Twee gemaskerde mannen wisten net nog via de zijdeur naar binnen te glippen. Daar bedreigde een van hen met een matrak het aanwezige personeel, terwijl zijn kompaan zich wat afzijdig hield. Het personeel moest machteloos toezien hoe de overvallers er met de daginkomsten vandoor gingen. De buit bedroeg 2.260 euro.

Het duo werd een paar dagen geleden gearresteerd door Ieperse onderzoeksrechter.

Duo vrijgelaten

De raadkamer van Ieper liet hen intussen vrij onder voorwaarden omdat het onderzoek vrijwel rond is en geen verdere onderzoeksdaden moeten worden verricht om de aanhouding van beiden te rechtvaardigen. De twee Menenaren zouden niet in aanmerking komen voor nog andere overvallen.

Zo gingen een maand voordien twee onbekenden aan de haal gegaan met de recette van de Renmans-slagerij in het Aldi-filiaal in Wervik.

(JPT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.