Duo voor rechter na dubbele brandstichting in De Villa in Roeselare

De rechter doet uitspraak op 10 november. © Getty Images
Redactie KW

Twee twintigers uit Roeselare en Kortemark riskeren celstraffen van 16 tot 30 maanden voor brandstichtingen in een kamer van De Villa, een opvanghuis van het Welzijnshuis in Roeselare.

Zowel in de nacht van 4 op 5 september 2019 als op 10 september 2019 werd brand gesticht in een kamertje van De Villa. Stukken stof waren in brand gestoken en op een muur stond het opschrift ‘Daed’. Al snel viel de verdenking op Zyno T. (21) uit Kortemark maar ook Navajo R. (23) uit Roeselare kwam in het vizier omdat hij in De Villa was buitengezet en op wraak zou kunnen zinnen.

Vragen voor werkstraf

Zyno T. ontkende zijn betrokkenheid bij de eerste brandstichting, niettegenstaande zijn alibi op losse schroeven stond, zijn schoenzolen naar brand roken en hij bij een schrijfproef ook ‘Dead’ op dezelfde, foute manier schreef.

Hij bekende wel twee fietsdiefstallen en de diefstal van een bromfiets in Roeselare, die nadien in brand werd gestoken. Halfweg september 2019 vloog hij ruim één maand in de cel. Dit keer vroeg hij een werkstraf te mogen uitvoeren. Navajo R. bekende de tweede brandstichting en vroeg ook een werkstraf.

Op 19 oktober gaat de zaak verder. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier