Duo uit Waregem en Dentergem riskeert twee jaar voor oplichting

Redactie KW

Twee mannen hebben zich maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor oplichting. Ze zouden hun slachtoffer meer dan 600.000 euro hebben afgetroggeld. Er hangt hen elk een gevangenisstraf van twee jaar boven het hoofd.

Via de schoonbroer van de eerste beklaagde, waarmee hij samen voetbalde, kwam het slachtoffer in contact met de oplichters. Hij zat op dat moment krap bij kas door zijn scheiding en had dringend geld nodig. De beklaagden, een 49-jarige Marokkaanse man uit Dentergem en een 37-jarige man uit Waregem, beloofden het slachtoffer dat hij erg veel geld kon verdienen. Hij zou zijn investering kunnen vervierdubbelen. Bij vrienden leende hij het nodige geld. Hij bleef telkens meer investeren en verloor zo 635.197 euro door de zwendel.

Het Openbaar Ministerie vroeg zich maandag af hoe iemand zo goedgelovig kon zijn en vorderde voor de beklaagden elk twee jaar effectieve celstraf. De advocaat van een van de beklaagden vroeg de vrijspraak, omdat er geen bewijs zou zijn dat hij geld ontving van het slachtoffer.

Uitspraak volgt op 21 januari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier