Duo takelt zestiger uit Blankenberge toe met fietsslot en riskeert strenge celstraf

Een zestiger uit Blankenberge vraagt een schadevergoeding van 25.000 euro voor een vechtpartij, waarbij hij voor twintig procent huishoudelijk ongeschikt werd geklopt.

Jozef Vermeir (60) liep op 3 augustus vorig jaar langs de Wetstraat in Blankenberge, toen het even na de middag grondig fout liep. “Ik stond rond de middag buiten een sigaret te roken toen ik plots werd aangereden door een skater. Ik viel op de grond en riep dat hij moest opletten. Voor ik het wist, kwam er een tweede persoon aangesneld op zijn fiets. Die begon me te slaan met zijn fietsslot”, getuigt Jozef. “Het duurde alles samen amper een minuut, maar de gevolgen waren wel zwaar. Nog altijd draag ik dat zinloos geweld met me mee.”

Het afgelopen jaar onderging Jozef al verscheidene operaties aan zijn schouder en linkerknie. “Normaal zou ik een protheseknie moeten krijgen. Op dit moment kan ik die echter niet laten steken. Ik ben maar alleen, hoe zou ik me dan moeten behelpen? Voorlopig hou ik het vol met een stevige brace, maar die prothese moet er sowieso komen in de toekomst”, zucht Jozef. Voor de opgelopen schade vraagt hij een schadevergoeding van 25.000 euro. Het afgelopen jaar durfde de zestiger naar eigen zeggen nog amper buitenkomen. “Hopen op een zware straf doe ik niet. Het liefst van al zou ik ze zelf eens aanpakken. Ze waren weken op de vlucht. Te laf om hun fouten toe te geven.”

Geen fietsslot

Volgens beklaagde A.V. (30) is er van het hele verhaal niet veel waar. “Ik zou toch nooit een oude man slaan met een fietsslot. Vraag dat aan iedereen in Blankenberge: ik ben geen vechtersbaas”, aldus A., die in 2007 al werd veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen. Zijn kompaan M.V. (23) liet verstek gaan voor het proces. Volgens beklaagde A.V. was er wel degelijk sprake van een schermutseling, maar was er van opzettelijke slagen en verwondingen absoluut geen sprake. “Ik heb niet eens een fietsslot. Hoe zou ik daarmee dan kunnen slaan”, schreeuwde hij zijn onschuld uit.

De verdachten riskeren respectievelijk negen en zeven maanden celstraf. Vonnis op 25 oktober.

(MM – Foto MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.