Duo schuldig aan brandstichting bij autohandelaar in Lichtervelde

Redactie KW

Twee Gentenaars zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan brandstichting bij een autohandelaar in Lichtervelde. Ze staken er twee auto’s in brand omdat de zaakvoerder kwaad sprak over een triootje waaraan een van de beklaagden deelnam.

In de nacht van 17 op 18 april gingen twee geparkeerde wagens van garage Astiac langs de Roeselarebaan in Lichtervelde in vlammen op. Twee andere wagens raakten beschadigd door het vuur. De Iraanse zaakvoerder dacht in eerste instantie aan een misnoegde klant, maar dat bleek niet te kloppen.

Enkele dagen na de brand pakte de politie Gentenaar Arash R. (30) op. De man ontkende eerst zijn betrokkenheid, maar uiteindelijk ging hij tot bekentenissen over. Hij verklaarde hoe hij samen met kompaan Kamran G. benzine had getankt om er vervolgens de wagens mee in brand te steken. De aanleiding hiervoor was bijzonder banaal: de garagist had kwaad gesproken over een triootje waaraan R. had deelgenomen.

Arash R. betuigde in de rechtbank zijn spijt en kreeg donderdag twee jaar celstraf met uitstel opgelegd. De man kreeg eerder al eens acht maanden celstraf met uitstel wegens opzettelijke slagen en verwondingen aan een politieagent. Kamran G. beweerde tijdens zijn verhoor dat hij aan de feiten deelnam onder bedreiging van R., maar de rechter hechtte daar geen geloof aan. G. kwam niet opdagen voor zijn proces en kreeg achttien maanden celstraf met uitstel. Aan de zaakvoerder van garage Astiac moet het duo samen in totaal 28.000 euro schadevergoeding betalen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier