Duo krijgt celstraf na diefstal in kleedkamers Excelsior Zedelgem

© iStock
Redactie KW

Bruggeling Dave R. (20) heeft achttien maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstallen en witwaspraktijken. Zijn kompaan J.F. (23) uit Zedelgem kreeg acht maanden celstraf met uitstel.

Op 17 september vorig jaar drongen de twee de kleedkamers van voetbalclub Excelsior Zedelgem langs de Stadionlaan binnen. Ze gingen er aan de haal met de bankkaarten van vier voetballers. Een viertal dagen eerder had R. ook al drie bankkaarten gestolen van een vrouw in Brugge. Met de gestolen kaarten haalden R. en F. geld af en deden ze aankopen.

Meer feiten

Op het moment van de feiten was Dave R. nog maar pas weer op vrije voeten nadat hij in juni twee jaar cel had gekregen, waarvan vier effectief, voor een inbraak in een jeugdhuis en diefstal bij zijn werkgever. Op 19 september werd hij opnieuw in de boeien geslagen tijdens een huiszoeking bij J.F.

Phishingbende

Onderzoek wees uit dat R. ook zijn rekening ter beschikking stelde van een bende die mensen oplicht via het internet. Ook een 42-jarige man uit Kortrijk liet zich door deze phishingbende inschakelen als money mule en kreeg een geldboete van 800 euro met uitstel opgelegd. Vier burgerlijke partijen kregen donderdag in de Brugse strafrechtbank een totale schadevergoeding toegekend van om en bij de 3.000 euro. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten