Duizenden euro’s gestolen na gewapende overval op Werviks makelaarskantoor

De daders stapten het gebouw binnen waarna bediende Sabine Bille het geld onder bedreiging moest afgeven. © LVW
Redactie KW

Twee mannen overvielen vrijdagnamiddag het makelaarskantoor Schotte-Derudder op het Elf Juliplein in Wervik. Het duo ging aan de haal met een koffertje waarin een paar duizenden euro’s stak. Op het moment van de feiten was, behalve bediende Sabine Bille, niemand aanwezig.

De vrouw werd bedreigd met een wapen en is nog fel onder de indruk van wat haar overkwam. De overval duurde maar enkele seconden. De daders zijn spoorloos. Het kantoor waar bediende Sabine Bille en zaakvoerder Erik Schotte de klanten ontvangt, is gevestigd op het gelijkvloers.

“Ik heb de overvallers niet gezien toen ze het gebouw binnenkwamen”, vertelt Sabine Bille. “Toen er geklopt werd op de deur, zoals de meeste klanten doen, riep ik dat men binnen mocht komen. Dat gebeurde dus niet en toen ik zelf de deur opendeed, stormde een van die mannen naar binnen en gaf me een fikse duw tegen de schouders. Die kerel was blank en had een motorhelm op. Zijn kompaan, een Noord-Afrikaans type, bleef in de deuropening staan en toonde een wapen. Ook hij had een helm op. “Vlug het geld”, snauwde de blanke overvaller in het Frans me toe. Ik had geen andere keuze dan een geldkoffertje te overhandigen. Daarna verdwenen ze vliegensvlug. Ik was zo zwaar onder de indruk dat ik niet weet of het duo te voet, met een motor of met een wagen de vlucht nam. Door de fikse duw heb ik wel wat pijn aan mijn schouders, maar verder mankeer ik niets.”

De onfortuinlijke bediende verwittigde de politie. Er werd een sporenonderzoek verricht. Voorlopig tast de politie in het duister. In het zakenkantoor hangen er geen veiligheidscamera’s. Misschien leveren de beelden van de camera’s met nummerplaatherkenning op de grensbrug bruikbare resultaten op.

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier