Duitser in Zeebrugse haven betrapt met twee illegalen in kofferbak: 30 maanden cel

Redactie KW

Een 24-jarige Duitser heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden cel gekregen voor mensensmokkel. Hij kreeg ook een geldboete van 16.000 euro opgelegd.

Op 6 november vorig jaar bood Yusef E. zich aan bij de grenscontrole van P&O Ferries in de Zeebrugse haven. In de koffer van zijn Renault Kadjar zaten twee Koeweitische mannen verborgen. Ze beweerden dat ze op goed geluk in een wagen richting Verenigd Koninkrijk waren gestoken. Maar dat verhaal hield weinig steek, aangezien het om een voertuig met een Duitse nummerplaat ging.

E. hield aanvankelijk vol dat hij enkel een bezoekje wilde brengen aan een neef in het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk bekende hij dat hij de vluchtelingen in de omgeving van Luik had opgepikt. Voor de smokkel was hem 4.500 euro beloofd. De advocate van E. drong aan op een straf met uitstel.

“Mijn cliënt werd toevallig geronseld op café, toen hij daar vertelde over zijn plannen om naar Londen te reizen. Hij liet zich overtuigen omdat hij het extra geld goed kon gebruiken.” Volgens het parket ging het echter niet om een eenmalig feit. Op 21 september 2019 had een Palestijn zich met de Duitse papieren van E. in de luchthaven van Zaventem aangemeld. Ook in Duitsland en Denemarken kon hij al aan mensensmokkel gelinkt worden.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.