Duitse vermoedelijke mensensmokkelaar aangehouden

© belga
Redactie KW

Op 6 november 2019 in de vooravond bood zich een bestuurder met een Duits voertuig aan ter hoogte van de grenscontrole van P&O Ferries te Zeebrugge. De man wilde de oversteek maken naar het Verenigd Koninkrijk.

Zoals gebruikelijk werd het voertuig gecontroleerd. De Scheepvaartpolitie stelde vast dat er zich in de koffer van het voertuig Renault Kadjar, waar er nauwelijks plaats was voor één persoon, zelfs twee volwassen mannen met bagage bevonden. Beide personen verklaarden van Koeweit te zijn en dienden gesmokkeld te worden naar het Verenigd Koninkrijk.

De bestuurder, een 23-jarige man van Duitse nationaliteit, werd gearresteerd op vermoeden van mensensmokkel. Hij werd vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter te Brugge.

Het is verwonderlijk dat mensensmokkelaars zich nog steeds op dergelijke manier aanbieden te Zeebrugge, gezien het algemeen geweten is dat de grenscontroles permanent op scherp staan. Dergelijke wijze van smokkelen van mensen is trouwens niet zonder risico, gezien de gesmokkelde personen bij een verkeersongeval of in situaties zoals brand gevangen zitten in de koffer en mogelijks het leven kunnen laten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier