Duikers halen in Blankenberge wapens dubbele moordenaar boven

Redactie KW

Duikers hebben afgelopen weekend gezocht naar de wapens die de dubbele moordenaar uit Blankenberge weggegooid had.

Zaterdag doken ze het water aan de jachthaven in Blankenberge in. Een dag later deden ze hetzelfde langs de Damse Vaart. Op die eerste plaats vonden ze een loodjesgeweer en enkele messen. In de Damse Vaart vonden ze uiteindelijk niets.

Oliver Bolte vermoordde begin maart eerst thuis zijn moeder Renate Bolte (71) en daarna zijn kameraad Norbert Bocher (49) langs het jaagpad in Zeebrugge. Daarna stak hij het appartement van zijn moeder in brand om sporen uit te wissen. De man doolde nog een tweetal dagen rond voor hij zich ging aangeven.

In die dagen dumpte de fervente wapenliefhebber een deel van zijn collectie. Op zijn aangeven gingen duikers afgelopen weekend op zoek naar de wapens. Op één van de aangeduide plekken konden ze dus effectief iets boven halen. Het is niet duidelijk of het om het mes gaat waarmee de man zijn moeder dood stak.

Volgende week vindt de reconstructie van de dubbele moord plaats. Oliver Bolte zal de speurders dan moeten aantonen hoe alles volgens hem gebeurd is. De politie zal de reconstructie ook aangrijpen om mogelijke gaten of tegenstrijdigheden in het verhaal van Bolte bloot te leggen.

(LT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.