Drugsverslaafde bedreigt ex nacht voor rechtszaak wegens… bedreigingen

© GF
Redactie KW

Een 34-jarige drugsverslaafde man uit Wervik daagde dinsdag niet op voor zijn rechtszaak in Kortrijk voor belaging en bedreiging van zijn ex maar stuurde haar maandagnacht wel tal van bedreigende sms’jes. De openbare aanklager eiste een celstraf van één jaar.

Na een relatie van 7 jaar, waarvan 3 jaar als gehuwd stel, liep de relatie van Jens M. en zijn partner op de klippen. Daarna startten bedreigingen, scheldpartijen en belaging. “De voorbije twee jaar waren een hel. En het blijft maar duren. Hij is een groot gevaar. Ik vrees dat ik het binnenkort niet meer zal kunnen navertellen”, aldus het slachtoffer. “De voorbije nacht kreeg ik talloze bedreigende sms-berichten.”

M. liep in het verleden al enkele veroordelingen voor slagen en verwondingen en poging doodslag op. Ondertussen mag hij geen contact meer hebben met zijn kinderen.

Rechter kan niet ingrijpen

Het slachtoffer had gehoopt dat de rechter dinsdag meteen paal en perk aan het gedrag van Jens M. zou stellen. “Maar dat kan ik niet”, legde de rechter uit. “Mijn werk is repressief. Ik kan alleen maar een signaal geven en hopen dat hij dat oppikt. En vooraleer er een onmiddellijke aanhouding bevolen kan worden, moet hij al veroordeeld worden tot een celstraf van drie jaar of meer. Als hij jou nog lastig valt, moet je meteen de hulpdiensten verwittigen.” Vonnis op 15 september. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier