Drugsmoord op Walle: veertiger vermoedelijk slachtoffer van afrekening

Het huis op Walle werd verzegeld. © EDB
Redactie KW

In een kleine rijwoning op Walle werd vrijdagvoormiddag het stoffelijk overschot van Pascal Bauwens (40) aangetroffen. De man kwam in gewelddadige omstandigheden om het leven, wellicht al in de nacht van donderdag op vrijdag. Mogelijks werd de man het slachtoffer van een afrekening in het drugsmilieu. Speurders proberen nu te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is.

Het was de vader van Pascal Bauwens die vrijdagvoormiddag de vreselijke ontdekking deed. De man alarmeerde nog de hulpdiensten, maar bij hun aankomst bleek het slachtoffer al overleden. Later op de dag kwam dan het gerechtelijk labo ter plaatse. Agenten in witte pakken doorzochten de woning, op zoek naar eventuele sporen. De ouders van Pascal Bauwens, die net naast de woning van hun zoon woonden, werden ondertussen bijgestaan door de dienst slachtofferbejegening van politiezone VLAS.

Ongeloof

De buurt reageert vol ongeloof op het overlijden. “Iedereen wist dat Pascal zwaar drugsverslaafd was, maar dat hij op zo’n manier moest sterven, dat verdient niemand. Vooral tijdens de nachtelijke uren kwam er in de kleine woning heel wat volk over de vloer, wellicht gebruikers”, klinkt het bij buurtbewoners. De veertiger woonde al enige tijd op de wijk Walle en was geen onbekende voor politie en gerecht. De voorbije jaren liep hij verschillende veroordelingen op voor druggerelateerde feiten.

Twee keer zat de man een tijdlang in de gevangenis, maar steeds herviel hij in oude gewoontes. Pascal was de enige zoon van zijn ouders Patrick en Corinne en was alleenstaande. Hij laat drie kinderen na. (NDZ/EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier