Drugskoerier die met wagen tegen gevel crashte in Roskem krijgt 30 maanden cel

Redactie KW

Een 44-jarige Jabbekenaar heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 12.000 euro gekregen voor drugstrafiek. “Uw huis leek wel een drugssupermarkt”, sneerde de rechter.

De politie had Mario L. al enige tijd in de gaten toen ze op 25 juni besliste om tussenbeide te komen. Agenten reden zijn Audi klem in de Dorpsstraat in Jabbeke, maar L. scheurde weg richting Roksem waar hij in de Brugsesteenweg tegen de gevel van een woning crashte. De wagen was total loss, maar zowel L. als zijn vriendin bleven ongedeerd.

Er volgden huiszoekingen waarbij ruim 850 xtc-pillen, bijna twee kilogram speed, 200 gram cocaïne en kleinere hoeveelheden cannabis, hasj en heroïne werden gevonden. “Uw huis leek wel een drugssupermarkt”, sneerde de rechter, die L. donderdag 30 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 12.000 euro oplegde.

De man kreeg in april vorig jaar al eens 37 maanden cel voor gelijkaardige feiten. Hij werd toen schuldig bevonden aan vier ritten waarbij hij in totaal vier kilogram cocaïne vanuit Nederland naar enkele zware jongens in Roeselare bracht. “Mijn cliënt besliste toen om ermee te kappen”, stelde advocaat Franky Baert. “Maar zijn opdrachtgevers eisten plots 15.000 euro en bedreigden zin familie. Toen is hij opnieuw drugs beginnen transporteren.” Volgens meester Baert was L. destijds in het drugsmilieu gesukkeld na zijn echtscheiding. “Hij was de pedalen kwijtgespeeld en kwam in geldnood terecht. Hij kreeg als drugskoerier 500 euro per rit.”

Opmerkelijk: de toenmalige werkgever van L. vroeg tijdens het proces een schadevergoeding omdat hij na zijn eerste veroordeling nog een kans had gekregen. Toen bleek dat hij die verkwanselde zou dit volgens het bedrijf imagoschade hebben opgeleverd ten aanzien van de andere werknemers. Maar de rechter wees die schadeclaim af.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier