Drugsgeld en merkkledij van jongeman verbeurd na drugshandel

De Sint-Michielskerk in Roeselare.©Kurt Desplenter BELGAIMAGE
De Sint-Michielskerk in Roeselare.©Kurt Desplenter BELGAIMAGE
Redactie KW

Een 21-jarige jongeman uit Roeselare die meer dan een jaar lang enkele kilo’s cannabis verkocht in het Geitepark en de omgeving van de Kleine Bassin moet van de rechter in Kortrijk een werkstraf van 200 uren uitvoeren en een boete van 6.000 euro betalen. De dure merkkledij van Philipp Plein die hij met drugsgeld kocht én 3.800 euro cash geld verklaarde de rechter verbeurd.

Op 7 januari 2020 kon Tobiasz D. in een speelhuisje in een Roeselaars park met een joint betrapt worden. In zijn rugzak bleek bij controle van de politie nog 100 gram cannabis en 120 euro cash geld in biljetten van 5, 10 en 20 euro te zitten. Een huiszoeking leverde nog 310 gramcannabis, cash geld en tal van dure merkkledij op. D. gaf toe sinds december 2018 drugs te verkopen. Dat gebeurde meestal via Snapchat. Met de opbrengst kocht hij zijn eigen drugs en dus ook dure merkkledij. “Ik besef dat ik zwaar in de fout ging maar ben nu volledig van de drugs af”, vertelde de jonge twintiger aan de rechter. “Ik focus me nu volledig op mijn studies als leerkracht lichamelijke opvoeding en biologie en sport veel. Ik ben blij dat ik uit het drugsmilieu geraakt ben.”

De Philipp Plein-outfits beschouwde hij als een soort statussymbool. Hij ontsnapte aan een gevorderde verbeurdverklaring van 70.000 euro. “Het geld heb ik ofwel nog te goed van gebruikers, is in beslag genomen of ging op aan mijn eigen gebruik of aan de merkkledij”, klonk het. De rechter verklaarde naast zo’n 3.800 euro ook de merkkledij verbeurd. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.