Drugsdealer riskeert 40 maand cel na verlamming Knokse vrouw

© iStock
Redactie KW

Een 45-jarige man riskeert in beroep 40 maand cel omdat hij drugs verkocht aan een vrouw uit Knokke-Heist. Die raakte na inname daarbij verlamd. Een man die veroordeeld werd voor schuldig verzuim, vraagt de vrijspraak.

In de nacht van 8 op 9 augustus 2015 liet de 33-jarige M.V. uit Knokke-Heist ei zo na het leven door een ‘speedball’: het gelijktijding injecteren van cocaïne en heroïne. Haar partner Joery A. was ook aanwezig, maar liet na de hulpdiensten te bellen. Pas vele uren later kwam een ambulance ter plaatse en werd de vrouw gereanimeerd. Door zuurstofgebrek raakte ze deels verlamd.

Hij kreeg 46 maand cel, maar ging niet in beroep. Ook Jonathan O. was aanwezig op het appartement en kreeg 14 maand met uitstel. In beroep vraagt de procureur-generaal daarvoor de vrijspraak. Volgens hem heeft hij toch actie ondernomen door haar onder meer onder de douche te leggen. “Hij is dus niet lijdzaam blijven toekijken, maar heeft hij verschillende zaken ondernomen. Dat die ontoereikend waren, maakt hem niet schuldig aan schuldig verzuim”, vindt de procureur-generaal. Wel riskeert hij nog een kleine straf voor de verkoop van speed.

Valère V. (58) en Peter D. (44) kregen allebei 37 maanden effectieve celstraf voor drugsverkoop aan de vrouw. Die eerste kan mogelijk rekenen op strafvermindering. “De feiten zijn al vijf jaar oud, maar sindsdien is alles rustig.” Voor de tweede dreigt echter 40 maand cel. “U bent al zeven keer veroordeeld voor drugsdelicten. Straffen hebben duidelijk geen vat op u, dus u moet een tijdje uit de maatschappij.” Uitspraak op 14 oktober.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier