Zaterdagavond werd de man in Oostrozebeke aan een toevallige verkeerscontrole onderworpen. Uit een speekseltest bleek dat hij een joint gerookt had, waardoor ook zijn auto doorzocht werd. In het voertuig vond de politie een kwart kilogram cannabis. De daaropvolgende huiszoeking in zijn woning in Ruiselede leverde een nog grotere vangst op. De speurders ontdekten 2,5 kilogram cannabis, een halve kilogram cocaïne en 160 xtc-pillen. Zijn 33-jarige vriendin uit Roeselare was in de woning aanwezig en werd eveneens gearresteerd.

De Ruiseledenaar bekende vrij snel dat hij al enkele maanden drugs verkoopt. Volgens zijn verklaring zou hij uit geldnood gehandeld hebben. De man en zijn vriendin werden door de onderzoeksrechter allebei aangehouden voor hun aandeel in de drugszaak. De vrouw blijft wel ontkennen dat ze iets met de feiten te maken zou hebben. Ze woonden niet samen, waardoor ze naar eigen zeggen ook niet van zijn handeltje op de hoogte was. De raadkamer oordeelde echter dat beide verdachten minstens een maand langer in de cel moeten blijven.

(BELGA)

Zaterdagavond werd de man in Oostrozebeke aan een toevallige verkeerscontrole onderworpen. Uit een speekseltest bleek dat hij een joint gerookt had, waardoor ook zijn auto doorzocht werd. In het voertuig vond de politie een kwart kilogram cannabis. De daaropvolgende huiszoeking in zijn woning in Ruiselede leverde een nog grotere vangst op. De speurders ontdekten 2,5 kilogram cannabis, een halve kilogram cocaïne en 160 xtc-pillen. Zijn 33-jarige vriendin uit Roeselare was in de woning aanwezig en werd eveneens gearresteerd.De Ruiseledenaar bekende vrij snel dat hij al enkele maanden drugs verkoopt. Volgens zijn verklaring zou hij uit geldnood gehandeld hebben. De man en zijn vriendin werden door de onderzoeksrechter allebei aangehouden voor hun aandeel in de drugszaak. De vrouw blijft wel ontkennen dat ze iets met de feiten te maken zou hebben. Ze woonden niet samen, waardoor ze naar eigen zeggen ook niet van zijn handeltje op de hoogte was. De raadkamer oordeelde echter dat beide verdachten minstens een maand langer in de cel moeten blijven.(BELGA)