Drugsdeal draait uit in schietpartij in Snaaskerke

Redactie KW

Een Nederlander hield zaterdagmiddag een nat pak over aan zijn afspraak met enkele mannen in Snaaskerke. Volgens de speurders wilde hij hen drugs verkopen, maar waren zij niet van plan om te betalen. Het kwam tot een schietincident en de Nederlander moest zelfs in de vaart springen om te ontkomen.

De man sprak zaterdagmiddag met enkele mannen uit het binnenland af. Ze deden dat in Snaaskerke (Gistel). Aan de politie verklaarde de Nederlander dat hij had afgesproken om twee gsm-toestellen te verkopen. In de praktijk wilde hij hen echter drugs verkopen.

Maar op een bepaald moment ging de deal fout. De Nederlander werd in zijn wagen beschoten door zijn afnemers. Hij vluchtte weg, maar reed daarbij niet veel verder tegen een verlichtingspaal. Omdat zijn belagers hem bleven achtervolgen zag hij geen andere mogelijkheid meer dan in de vaart te springen.

De mannen met het pistool dropen uiteindelijk af en de politie kwam ter plaatse. Het parket bevestigt dat de Nederlander is aangehouden “omdat de feiten mogelijk in een drugsdeal kaderen”. De politie is nu nog op zoek naar de andere betrokkenen. Zij konden na het incident ontkomen. De Sprookjeswijk in Snaaskerke – waar de schietpartij plaatsvond – was wel een tijdje afgesloten voor verder onderzoek.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier