Zeven maanden cel voor Oostendse vrouw die voor haar vriend drugs binnensmokkelde in gevangenis

Redactie KW

Een 42-jarige vrouw, die drugs binnensmokkelde in de Brugse gevangenis, heeft zeven maanden celstraf met uitstel gekregen.

Op 16 maart zag een cipier hoe F.W. (42) zich verdacht gedroeg tijdens een bezoekje aan haar vriend R.S. (64) in de Brugse gevangenis. De man bleek achteraf 1,9 gram cannabis bij zich te hebben. Hij beweerde dat zijn vriendin de drugs op de gevangenisparking had gevonden. De Oostendse verklaarde op haar beurt dat het om een “cadeautje” ging voor haar opgesloten partner.

Op het moment van de feiten zat R.S. twee jaar cel uit voor verspreiding van kinderporno. De Oostendenaar liep sinds 1975 al 25 veroordelingen op. Op 9 september werd hij – opnieuw na een bezoekje van F.W. – betrapt met meer dan 100 gram cannabis, een kleine hoeveelheid cocaïne en een onbekend wit poeder. Die zaak komt later nog voor de rechtbank.

Voor de feiten van 16 maart kreeg R.S. zes maanden effectieve celstraf opgelegd. “Drugs zorgen voor rust in de gevangenis”, stelde hij tijdens zijn proces. “Zonder drugs is er agressiviteit.” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.