Zeven maanden cel en 8.000 euro boete voor passagier na betrapping bij drugsdeal, chauffeur vrijgesproken

Redactie KW

Een jonge Fransman uit Tourcoing liep voor de Kortrijkse strafrechter een effectieve celstraf van 7 maanden en een boete van 8.000 euro op voor invoer, bezit en verkoop van drugs. Hij zat als passagier in de auto van een vriend, die niets afwist van de drugsdeal die nakende was. Hij werd vrijgesproken.

Op 15 maart 2021 merkte een politiepatrouille in een anoniem politievoertuig rond 20u een Frans voertuig op. Vreemd, vonden de agenten dat, vooral omdat in Frankrijk een avondklok vanaf 20u gold. In de Rumbeeksesteenweg hield de Peugeot plots halt. Een gekende heroïnegebruiker maakte aanstalten om iets in ontvangst te nemen. Maar nog vooraleer dat lukte, greep de politie in. Of probeerde dat toch, want de 20-jarige jongeman achter het stuur gaf op aangeven van zijn passagier Korin B. vol gas en ging er vandoor. Lang duurde hun vlucht niet want al in de Sint-Michielsstraat kon de politie het voertuig opnieuw staande houden. In de auto kon geen drugs gevonden worden maar langs de vluchtweg lag 22 gram heroïne en 21 gram cocaïne. Op camerabeelden was te zien hoe een arm iets uit het autoraampje gooide.

Korin B. daagde niet op voor het proces, de chauffeur deed dat wel. “Hij is bedrogen door zijn jeugdvriend, die hij tegen het lijf liep in Risquons-Tout”, pleitte zijn advocaat Nicolas Vinckier. “Die vroeg hem om naar Roeselare te rijden. Hij deed dat, als vriendendienst. Maar wist niks van de drugs af. Hij is veel te naïef geweest. Ondertussen verbrak hij alle contact met B”. De rechter geloofde hem en sprak hem vrij. Zijn Peugeot 206, die in beslag genomen was, kan hij terugkrijgen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier