Werkstraf gevraagd voor drugsdealende man die met wapen terugkeerde naar vriendin

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 29-jarige man uit Oudenburg vraagt in beroep een werkstraf voor drugsverkoop en verboden wapendracht. B.R. ging na een zware ruzie met zijn vriendin op de loop, waarna hij opnieuw verscheen met een wapen.

De lokale politie Kouter kwam op 16 november 2020 ter plaatse aan de woning van B.R. omdat er een hoogoplopende ruzie was geweest tussen B.R. en zijn partner. De man was gaan lopen om af te koelen. Intussen was de politie ter plaatse en trof in zijn rugzak meer dan 100 gram speed aan, 19 xtc-pillen en wat cannabis. Korte tijd nadien daagde B.R. opnieuw op aan de woning. Ditmaal was hij gewapend met een hagelgeweer. Hij nam opnieuw de vlucht, maar reed zich klem en kon worden ingerekend. Hij gaf aan dat hij speed, GHB, xtc en cocaïne gebruikte, maar ontkende dat hij dealde. Hij zei wel te kopen in groep, omdat dat voordeliger zou zijn.

Uiteindelijk sprak de rechter hem vrij voor de verkoop van speed, GHB en cocaïne, maar veroordeelde hem wel voor het bezit ervan en voor de verkoop van cannabis. Eén koper had namelijk bekend dat hij bij B.R. cannabis had gekocht. Samen met het bezit van het wapen, legde de rechter in Brugge hem 15 maanden cel op en een boete van 8.000 euro. Hij ging in beroep omdat hij een werkstraf wil. Maar de procureur-generaal tilt zwaar aan het bezit van het wapen. “Hij was dat speciaal voor haar gaan halen, en het was schietensklaar met een kogel in de kamer en nog 14 patronen op zak!” Hij is akkoord met een mildere straf voor het drugsbezit, maar vraagt daarnaast één jaar cel voor het wapen. Uitspraak op 21 juni. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier