Vuile broek leidt politie naar cannabisplantage in Pittem: Nederlandse kopstukken krijgen twee jaar cel

Redactie KW

Drie Nederlanders hebben in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor hun aandeel in een cannabisplantage in een loods in Pittem. De politie kwam hen per toeval op het spoor.

Op 18 januari vorig jaar hield de politie een klopjacht op een voortvluchtige inbreker die in Ruiselede betrapt werd. Aan de E40 in Aalter hielden de speurders een wagen tegen met aan boord Nederlanders Imad B. (35), El Hassan B. (53) en Ashraf H. (44). De agenten vonden het verdacht dat er aarde aan de broek hing van H. waarop de drie in de boeien werden geslagen.

Op de gsm van Imad B. werd een opgeslagen gesprek aangetroffen waarin hij met F.V., een 47-jarige vrouw uit Pittem, sprak over een cannabisplantage. In een loods op haar boerderij troffen de speurders 628 jonge cannabisplantjes aan. V. was door haar vriend F.R. (45) uit Waregem met de Nederlanders in contact gebracht. Ze werd in het verleden al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Imad B. en El Hassan B. stuurden hun kat naar het proces. Ashraf H. drong tevergeefs aan op een celstraf met uitstel. F.V. kreeg achttien maanden celstraf met uitstel. Ze beweerde dat ze onder druk stond van haar vriend. F.R., die zijn aandeel in de feiten met klem ontkende, kreeg vijftien maanden effectief. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier