Vrouw speelt rijbewijs kwijt nadat ze zwaar dronken én onder invloed van drugs rijdt in Esen

© JH
© JH
Redactie KW

Patrouilles van politiezone Polder moesten afgelopen weekend twee bestuurders uit het verkeer halen die teveel hadden gedronken. Vooral in Esen ging een vrouw over de schreef.

Rond 1.10 uur zondag zag een politiepatrouille ter hoogte van het Esenplein in Esen hoe een voertuig duidelijk zwalpte over de weg. Ze gingen over tot een controle van de bestuurster.

Alcohol en verdovende middelen

De vrouw werd onderworpen aan een ademtest en dat resulteerde in een eindresultaat van 2,46 promille, een hoog getal. Daarnaast werd de bestuurster ook onderworpen aan een speekseltest die eveneens positief resulteerde. De vrouw reed dus zwaar onder invloed rond van alcohol en had nog eens verdovende middelen genomen ook.

Haar rijbewijs werd daarom voor de duur van 15 dagen onmiddellijk ingetrokken. Ze zal het mogen uitleggen bij de politierechter.

Op dezelfde dag controleerde een politieploeg in de Ichtegemstraat in Kortemark een andere bestuurster. Ook zij werd onderworpen aan een ademtest. Deze was eveneens positief waardoor een rijverbod van 6 uur werd opgelegd.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier