Vrouw die Gistelse fruitboer doodstak met koksmes riskeert vier maanden cel voor drugsbezit in gevangenis

Redactie KW

Een Antwerpse vrouw die begin 2012 in Gistel haar partner om het leven bracht met een koksmes riskeert vier maanden cel voor drugsbezit in de Brugse gevangenis.

In de nacht van 23 op 24 februari ontdekten cipiers een kleine hoeveelheid amfetamines onder de matras van Leila M. (39). Enkele dagen later werd ook nog een zakje met 0,23 gram speed aangetroffen in haar schoen. In de beide gevallen wees ze eerst beschuldigend naar haar celgenoot, maar later gaf ze toe dat de drugs van haar waren.

“Haar initiële ontkenning was een paniekreactie”, pleitte Emma Teerlinck, de advocate van M. maandag in de Brugse strafrechtbank. “Ze werkt volop aan haar reclassering en vreesde dat die in het gedrang zou komen door die drugs. Nu gebruikt ze geen drugs meer, enkel nog voorgeschreven medicatie. Die heeft ze nodig omdat ze de feiten in Gistel nog niet heeft kunnen verwerken.”

De procureur wees erop dat M. een eerdere voorwaardelijke invrijheidstelling verbrodde door drugsbezit. “Haar toenmalige partner had een zeer slechte invloed op haar, maar nu heeft ze volledig gebroken met die man”, benadrukte meester Teerlinck.

Leila M. kreeg in juni 2014 tien jaar cel voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van haar partner Patrick De Ketelaere (42) uit Gistel tot gevolg. De Antwerpse, die met een drankverslaving kampte, bracht de man in januari 2012 met één messteek in de linkerzij om het leven. Het hart van het slachtoffer werd daarbij doorboord. Het Brugse assisenhof achtte het oogmerk om te doden niet bewezen. De uitspraak in de zaak van het drugsbezit volgt op 18 januari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier