Vriendenkoppel veroordeeld voor verkoop cannabis en ketamine

Ketamine wordt gesnoven of ingespoten© Getty Images
Ketamine wordt gesnoven of ingespoten© Getty Images
Redactie KW

Een 23-jarig meisje uit Izegem moet van de rechter 30.000 euro drugsgeld afgeven. Ze kreeg ook een celstraf van 14 maanden en een boete van 1.600 euro voor de verkoop van cannabis en ketamine. Een vriend uit Roeselare hielp mee en moet een werkstraf van 80 uren uitvoeren en een boete van 1.200 euro betalen.

Op 3 september 2019 konden M.R. uit Roeselare en J.V. uit Izegem samen in een auto gecontroleerd worden. Ze gedroegen zich erg zenuwachtig. Al snel bleek waarom: er kon 117 euro cash geld, een weegschaaltje en 413 gram cannabis gevonden worden. Een huiszoeking bij M.R. leverde nog eens 31 gram op. De jongeman vertelde dat het eigenlijk vriendin J.V. was die de drugshandel regelde maar een huiszoeking bij haar thuis leverde niets op. De drugsverkoop gebeurde ook vanuit de woning van de jongeman in Roeselare.

“Je laten rondvoeren, alle drugs bij hem: je hebt je vriend goed misbruikt”, vond de rechter. Ze doorzag het plan van J.V. en veroordeelde haar tot 14 maanden celstraf. Enkel de periode die ze in voorhechtenis in de cel zat, is effectief, op voorwaarde dat ze zich aan begeleidende voorwaarden houdt. Aan een boete van 1.600 euro en een verbeurdverklaring van 30.000 euro drugsgeld ontsnapte ze niet. Naar eigen zeggen maakte ze nauwelijks winst en gebruikte ze het geld grotendeels om haar eigen drugsgebruik te betalen. M.R. moet een werkstraf van 80 uren uitvoeren en 1.200 euro boete betalen.

Ketamine is een pijnwerend middel dat ook als narcosemiddel bij operaties wordt gebruikt. Als drug wordt het gesnoven of geïnjecteerd. Bij een lage dosis zorgt het voor een dromerige, zweverige toestand. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.