Voorwaardelijke celstraf voor jonge drugsdealer in Gentse Kompass Club

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 24-jarige jongeman uit Kortrijk die op 1 februari 2020 in de Gentse nachtclub Kompass Club tijdens het verkopen van drugs geklist kon worden, is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden. Een opbrengst van 3.720 euro is wel verbeurd verklaard én hij moet een boete van 3.200 euro betalen.

In de Gentse nachtclub kon J.B. betrapt worden met twee zakjes ketamine, cocaïne en xtc op zak. Hij gaf toe die nacht al een 20-tal pillen te hebben verkocht. Zijn grootste winst haalde hij uit verkoop in het uitgaansmilieu. Aan enkele vrienden leverde hij ook maar aan aankoopprijs.

Bij een huiszoeking vond de politie nog eens 100 gram cocaïne. J.B. bleef op vrije voeten en slaagde er naar eigen zeggen in zijn leven opnieuw volledig op de rails te krijgen. “Cocaïne gebruik ik niet meer, ik heb een vaste job, woon nog thuis…”

Zijn Hyundai verklaarde de rechter niet verbeurd, niettegenstaande hij het voertuig gebruikte om drugs te vervoeren. “Maar ik betaalde hem met centen van mijn arbeid”, aldus J.B. De rechter vond dat een verbeurdverklaring van de auto een onredelijk zware extra straf zou zijn. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.