Voorwaardelijke celstraf voor invalide die cannabis verkocht vanuit woning in Ingelmunster

Redactie KW

Een 31-jarige man uit Ingelmunster die vanuit zijn woning cannabis verkocht heeft van de rechter in Kortrijk een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en een effectieve boete van 1.600 euro gekregen. Hij verkocht de drugs om de eindjes aan elkaar te kunnen blijven knopen in een periode dat hij als invalide geen recht had op een uitkering.

Bij de politie liep halfweg 2019 informatie binnen dat Tonny R. zich bezig hield met de verkoop van cannabis. Een observatie aan de woning leerde dat er inderdaad regelmatige korte bezoekjes aan de woning gebracht werden. Telefoononderzoek toonde tal van contacten met druggebruikers aan. Op 28 mei 2020 volgde uiteindelijk een huiszoeking. Resultaat: restanten van cannabisgebruik, 445 euro cash geld en een kleine boekhouding. Volgens de openbare aanklager verkocht hij in twee jaar tijd zo’n 600 gram cannabis.

“Hij had het financieel moeilijk en ging in op een voorstel om drugs te verkopen”, gaf zijn advocate toe. “Zijn vriendin had al aangedrongen om te stoppen en hij was dat ook van plan.” Naast de boete zal hij ook zo’n 3.000 euro drugsgeld moeten terugbetalen én zich drie jaar lang aan enkele voorwaarden houden. Doet hij dat niet, dan dreigt de celstraf toch effectief te worden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier