https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Voorwaardelijke celstraf en werkstraf voor drugs dealend koppel, 30 maanden cel voor leverancier

Redactie KW

Een koppel uit Wevelgem en hun Bulgaarse Kortrijkse leverancier zijn samen door de correctionele rechtbank veroordeeld voor de verkoop van cocaïne en cannabis. Via Snapchat, Whatsapp, Messenger en Wicker boden ze hun spul aan hun klanten aan. Het koppel kwam er met een grotendeels voorwaardelijke celstraf of werkstraf vanaf, hun leverancier kreeg 30 maanden effectieve celstraf en een boete van 12.000 euro aan de broek.

Halfweg 2020 startte het onderzoek naar de drugsverkoop van Alexander A. (27) uit Wevelgem. Klanten zakten naar zijn woning af nadat ze via verschillende sociale mediakanalen hadden afgesproken. Was A. niet thuis, dan regelde vriendin Z.D. (25) wel de zaakjes. Op 7 december 2020 barstte de bom en vloog het koppel de cel in. Een huiszoeking leverde cannabis, weegschaaltjes en kleine plastic zakjes op. Volgens de openbare aanklager ging minstens 460 gram cocaïne door hun handen. Een deel van die drugs waren afkomstig van leverancier Cyunal Y. (26), een man van Bulgaarse origine uit Kortrijk. Twee andere leveranciers bleven buiten schot. Een huiszoeking in de woning van zijn ouders in Kortrijk leverde nog 316 gram marihuana en cocaïne op, tot in de slaapkamer van de ouders. De man was niet aan zijn proefstuk toe want liep in totaal al 28 gerechtelijke veroordelingen op.

“Financiële problemen na een echtscheiding”, waren volgens Alexander A. de drijfveer om met drugsverkoop te starten. Zijn vriendin was geen grote voorstander maar wist er van. Zij kwam evenwel nog nooit met het gerecht in aanraking. Zij kwam er dan ook met een werkstraf van 100 uren en een volledig voorwaardelijke boete vanaf. Haar vriend moet een boete van 2.400 euro boete en 10.000 euro drugsopbrengsten (terug) betalen. Dankzij een grotendeels voorwaardelijke celstraf van 18 maanden moet hij niet meer terug naar de cel. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.