Viertal voor rechter nadat drugs gevonden werden bij controle op Lijnbus tussen Nieuwpoort en Koksijde

© iStock
Redactie KW

Drie mannen en een vrouw moesten zich bij de rechter verantwoorden voor het bezit en gebruik van drugs. De drie mannen werden betrapt op een Lijnbus tussen Nieuwpoort en Koksijde toen ze bij een controle snel wat drugs op de grond gooiden.

De controle van de Lijnbus vond plaats op 14 maart. Lijncontroleurs stapten de bus op en merkten dat drie passagiers een heel zenuwachtige indruk lieten. De politie werd erbij gehaald. “Op de grond waar de drie zaten werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden”, sprak de procureur. “Het ging om 5,92 gram cocaïne, drie paxons en 29 gram cannabis. Die bleken eigendom te zijn van de 19-jarige G.M. Ook in hun rugzak werd nog een precisieweegschaal en andere attributen gevonden.”

Huiszoeking

“Er werd een huiszoeking georganiseerd waarbij nog hoeveelheden cannabis werden aangetroffen. Het bleek dat de drie mannen de nacht voordien bij de vrouw drugs hadden gebruikt. Zij stelde haar huis ter beschikking. De 26-jarige L.D. is absoluut geen onbekende voor het gerecht. Ik vraag 18 maanden cel voor G.M., 6 maanden cel voor L.O. en telkens 1 jaar cel voor J.R. en L.D.”

De vier beklaagden riskeren ook telkens 8.000 euro boete. De vier vroegen een mildere straf op te leggen. Vonnis op 8 juli. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier