Viertal veroordeeld voor cannabisplantages in Lichtervelde en Beveren-Leie

Redactie KW

Een 53-jarige man uit Ruiselede moet van de rechter in Kortrijk een werkstraf van 200 uren uitvoeren en een boete van 16.000 euro betalen voor zijn betrokkenheid bij cannabisplantages in Lichtervelde en Beveren-Leie (Waregem). Een koppel en haar stiefvader kwamen er met vooral voorwaardelijke celstraffen van 9 maanden tot 2 jaar en boetes van 800 tot 8.000 euro vanaf.

Eind 2017 al liep bij de politie informatie binnen dat Peter V. (53) uit Ruiselede en Sebastiaan V. (43) uit Beveren-Leie (Waregem) zich bezig hielden met een cannabisplantage. Bij een huiszoeking in een loods in Lichtervelde konden 500 tot 700 plantjes gevonden worden. In de huurwoning van Sebastiaan V. en zijn vriendin in Beveren-Leie nog een kleinere plantage en 8 kilo geoogste cannabis. “Toen het hen te warm onder de voeten werd, verhuisden ze alles naar een oude vismijn in Nederland”, aldus de openbare aanklager.

Peter V. liep vroeger al eens een veroordeling op voor een plantage maar ontkende er dit keer ook maar iets mee te maken te hebben. “Bij 2 huiszoekingen is bij mij niets gevonden”, aldus de man. Hij werd toch veroordeeld. Sebastiaan V. en zijn vriendin bekenden, haar stiefvader uit Wevelgem stond ook terecht. De rechter achtte iedereen schuldig. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.