Vier personen opgepakt in Alveringem en Nieuwpoort voor cannabishandel

Redactie KW

Er werden maandag vier verdachten opgepakt in Alveringem en Nieuwpoort in het kader van een onderzoek naar cannabishandel in de regio. Daarvoor werden vier huiszoekingen gehouden.

De politie viel maandag tegelijkertijd binnen op drie adressen in Alveringem en een in Nieuwpoort. “Het waren huiszoekingen met mandaat”, meldt het parket van Veurne. “Het is de onderzoeksrechter in Veurne die deze bevelen heeft uitgevaardigd op basis van inlichtingen naar cannabishandel in de regio. Het onderzoek wordt gevoerd door een gemengd team van de recherches van politiezones Spoorkin en Westkust Bij de huiszoekingen te Alveringem en Nieuwpoort werd 270 gram cannabis, 68 gram hasj, 3145 euro aangetroffen en in beslag genomen. Ook heel wat gebruikersmateriaal en zaken die wijzen op drughandel werden aangetroffen. Vier personen werden van hun vrijheid beroofd.”

De jongste is een man van 19 jaar uit Alveringem die intussen voor de onderzoeksrechter verscheen en werd vrijgelaten. Een 22-jarige vrouw en een 26-jarige man, beiden uit Alveringem, werden door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten. De enige man die intussen aangehouden is, is een 23-jarige man uit Nieuwpoort. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier