Vermoedelijke drugdealer gevat na achtervolging in Koekelare

Redactie KW

Een 25-jarige man uit Ichtegem werd door de onderzoeksrechter in Brugge aangehouden op verdenking van dealen van drugs. De man werd gevat op zijn bromfiets na een wilde achtervolging door de politie.

De politie zone Polder kwam de 25-jarige man in de nacht van dinsdag op woensdag tegen in Koekelare. Rond middernacht reed J.H. op zijn bromfiets rond. Door zijn verdacht gedrag en omdat de nummerplaat op zijn bromfiets niet klopte, had de patrouille hem meteen in het vizier. De politie wilde de man controleren, maar daarop reed hij er snel vandoor.

Er ontstond een wilde achtervolging die eindigde aan het Concertplein in Koekelare. Daar verloor de man de controle over het stuur van zijn bromfiets en botste hij tegen de combi. J.H. vluchtte te voet weg van de agenten, maar die konden hem bij de kraag grijpen. Ze kregen daarvoor bijstand van politiezone Kouter.

‘Heterdaadprocedure’

De combi liep schade op aan de bumper, maar is nog inzetbaar. Bij de man werden wat amfetamines gevonden, een lepel en een kleine weegschaal. De man werd gearresteerd en er volgde een huiszoeking in het kader van de heterdaadprocedure.

In de woning werd nog wat speed aangetroffen. De man verscheen voor de onderzoeksrechter die besliste hem aan te houden. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier