Veertiger ontkent opnieuw speed te dealen: “Drugs lagen na vorige veroordeling nog in tuin begraven”

Een 45-jarige man uit Kortrijk ontkende voor de rechter dat hij na zijn verblijf in de cel voor drugshandel opnieuw met dealen begon. De 2,5 kilogram speed die bij een huiszoeking kon gevonden worden, lag naar eigen zeggen nog in zijn tuin begraven. De openbare aanklager hechtte geen geloof aan die verklaring en eiste drie jaar effectieve celstraf.

Amper vrij na een vorige veroordeling tot 30 maanden celstraf voor drugshandel viel de politie opnieuw binnen bij Radovan V. in de Recolettenstraat. Op 24 juli 2020 konden agenten in een bestelwagen 208 gram speed vinden. De huiszoeking die volgde, leverde nog drie grote pakken drugs op. Ze waren goed verstopt. “Na zijn vrijlating op 31 maart stelde hij bij thuiskomst vast dat een deel van de drugs van de vorige keer nog in de tuin begraven lag”, aldus de advocaat van V. “Hij verstopte de lading en wou ze beetje bij beetje laten verdwijnen. Ook die avond van zijn nieuwe arrestatie.”

Ondertussen verblijft V. al opnieuw zeven maanden achter tralies. Maar voor drugshandel vraagt hij dit keer de vrijspraak. “Er is niets in zijn gsm of laptop gevonden die wijst op verkoop”, klinkt het. “Geen verklaringen van afnemers ook. Voor enkel drugsbezit lijkt die zeven maanden voorhechtenis voldoende.”

Als uitloper van de vorige drugszaak kreeg hij ook nog drie maanden cel en een boete van 800 euro, omdat ook een kruisboog, een boksbeugel en bankkaartmessen gevonden konden worden. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.