Twintiger uit Nieuwpoort verkoopt cannabis in groep nadat hij zelf door Nederlandse internetliefde opgelicht werd

Redactie KW

Drie mannen en een vrouw kregen allen een celstraf met uitstel wegens het dealen van cannabis. De 20-jarige F.N. uit Nieuwpoort werd als leider aanzien en had 20 klanten. “Eigenlijk is hij zelf slachtoffer, want hij werd slachtoffer van een Nederlandse internetliefde waarvoor hij geld nodig had.”

In de zaak kreeg de 26-jarige G.G. uit Alveringem 12 maanden cel met uitstel en 800 euro boete. Hij werd door zijn stiefbroer aan de galg gepraat. De politie hield hem een tijdje in de gaten en betrapte hem bij een drugdeal met F.N. Er volgde bij hen een huiszoeking. In de woning van die eerste werd 136 gram wiet gevonden. Dat dealde G.G. samen met zijn 22-jarige vriendin T.T. Zij gaf toe de meeste verkopen te regelen en kreeg 18 maanden cel met uitstel en 800 euro boete.

Gepluimd door internetliefde

In de zaak werd ook na telefonieonderzoek afnemer L.O. uit Nieuwpoort opgepakt. Hij kreeg acht maanden cel met uitstel. F.N. kreeg met 24 maanden cel en 4.000 euro boete de zwaarste straf. Hij had dan ook de meeste klanten: ongeveer 20. Volgens zijn advocaat had hij wel een specifieke reden om te verkopen. “Via internet raakte hij volledig in de ban van een zogezegde Nederlandse vrouw. Hij moest haar betalen voor contact. Eerst 20 tot 50 euro per dag, maar op een dag maakte hij haar wel 18 stortingen over. Later betaalde hij haar zelfs eens 2.000 euro. Hij werd volledig gepluimd en verkocht daarom wat drugs. Toen hij opgepakt werd bleek uit onderzoek dat zijn Nederlandse dame eigenlijk een Turkse oplichter was.” (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.