Twintiger uit Nieuwpoort herpakt zich nadat hij winkel vol drugs aanbiedt

Redactie KW

Een amper 22-jarige man uit Nieuwpoort riskeert 12 maanden cel voor drugsfeiten. M.D. bood een winkel vol drugs aan: cannabis, cocaïne, XTC, ketamine en medicatie. Volgens zijn advocaat herpakte hij zich nu.

De jongeman werd eind vorig jaar, toen hij net 20 jaar was geworden, opgepakt door de politie. Die hield M.D. al een tijdje in het oog omdat hij gekend stond als drugdealer. Bij een controle lazen ze vervolgens zijn GSM uit en stelden vast dat er bij hem heel wat drugs te verkrijgen was. En uit berichten bleek ook dat hij zelf verkocht. “Hij wordt vervolgd voor het bezit en de verkoop van cannabis, cocaïne, XTC, 2CB ofwel 2CeleBrate pillen, ketamine en medicatie zoals Alprazolam.”

Er werd 12 maanden cel en 8.000 euro geëist. De rechter liet op de zitting voor de zomer de zaak uitstellen om M.D. de kans te geven te bewijzen dat hij drugsvrij is. “En hij heeft onderscheiding gehaald”, zei zijn advocaat Alain Coulier. “Alles is nu spik en span. Hij heeft zich in zijn jonge leven laten verleiden tot experimenten met generatiegenoten tot hij zelf het experiment werd. Ik vraag de gunst van de opschorting, een uitgelezen kans voor hem om zijn blanco strafblad te behouden.”

De procureur vond evenwel dat de man niet echt onderscheiding verdiende omdat hij eerder nog licht positief testte en nog steeds medicatie nam. Er werd wel positief geadviseerd voor een celstraf met uitstel onder voorwaarden.” U bent een strenge examinator”, besloot de advocaat. Vonnis op 5 november. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier