Twee vrienden en dealer gearresteerd na drugsdood Veurnse man

De recherche van de politiezone Spoorkin en het parket van Veurne zijn bezig met een onderzoek naar de drugsdood van een 27-jarige man uit Veurne. Die overleed twee weken geleden. Nu zijn een dealer uit Nieuwpoort en twee vrienden, beiden afnemers uit Koksijde, opgepakt.

Twee vrienden en een dealer werden aangehouden in het kader van de dood van een 27-jarige man uit Veurne.© JH
Twee vrienden en een dealer werden aangehouden in het kader van de dood van een 27-jarige man uit Veurne.© JH

De 27-jarige man uit Veurne overleed op 20 januari in zijn woning in Veurne. Het tijdstip van het overlijden wordt nog onderzocht maar was vermoedelijk om 3 uur ‘s nachts. Uit onderzoek bleek dat de man de avond voordien op bezoek was geweest bij twee vrienden die in Koksijde wonen .

Hij ging eerst langs bij een 25-jarige man waar ze samen drugs namen. Het zou gaan om XTC-pillen die het slachtoffer van hem kreeg. Vervolgens trok het duo samen naar een 27-jarige man, eveneens uit Koksijde. Ook daar werd drugs gebruikt. Daar ging het om twee pillen 2CB, ook gekend als ‘2 CeleBrate’-pillen, en dat staat in het milieu ook wel gekend als ‘brolamfetamine.’

Na het nemen van de drugs verliet het slachtoffer samen met zijn 25-jarige vriend het huis en trokken ze samen naar zijn eigen woning. Daar werd hij afgezet om 23 uur. Het slachtoffer had nog contact met familie maar overleed uiteindelijk enkele uren later.

Autopsie

Er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart en dat leidde tot de arrestatie van de twee vrienden. Beiden zijn afnemers van een 24-jarige dealer uit Nieuwpoort. Die was tot nu toe niet echt gekend bij de gerechtelijke diensten. De man zou echter al enkele maanden ketamine, XTC en 2CB-pillen hebben verkocht, ook aan de mannen uit Koksijde, die het op hun beurt aan het dodelijke slachtoffer uit Veurne gaven.

Alle drie werden ze nu aangehouden door de onderzoeksrechter. Er volgt nu verder onderzoek waarbij de grote vraag is wie verantwoordelijk is voor de dood van het slachtoffer. Er volgt ook nog een autopsie op het lichaam. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.