Twee koppels terecht voor handel in kilo’s speed, leverancier crashte na achtervolging in Harelbeke

Redactie KW

Twee koppels uit Menen en Lo-Reninge worden er van verdacht zo’n 95 kilogram speed te hebben verhandeld. De mannen zitten al sinds eind maart in de cel en riskeren voor de correctionele rechtbank effectieve celstraffen van 4 jaar. Een half miljoen euro drugsgeld moet volgens de openbare aanklager verbeurd verklaard worden.

Begin 2021 kreeg de politie lucht van de speedhandel van Danny D. (37) en Charlotte D.V. (31) uit Menen. Wat volgden waren observaties aan hun woning en het afluisteren van hun telefoons. Eind februari 2022 kwam het onderzoek in een stroomversnelling terecht toen David H. (45) en Carine C. (39) uit Lo-Reninge met de regelmaat van een klok op bezoek gingen in Menen. Telkens hadden ze iets bij toen ze arriveerden.

Huiszoekingen in zowel Menen als in Lo-Reninge leverden eind maart uiteindelijk zo’n 10.000 euro cash geld, xtc-pillen en speed op. De twee koppels vlogen in de cel. Daar zat een 47-jarige Limburger toen al een maand. Na een nachtelijke achtervolging in Harelbeke was Fabiano L. enkele uren later onderkoeld in het kippenhok van een tuin teruggevonden. In zijn gecrashte auto was al ruim 2 kilogram speed gevonden. L. bleek de aanvankelijke leverancier van het koppel uit Menen.

Het onderzoek maakte duidelijk dat er vele kilo’s speed door de handen gingen. “95 kilo”, volgens de openbare aanklager. Maar daar gingen de beklaagden niet mee akkoord. Eén voor één begonnen ze drugs te verhandelen uit financiële problemen. Danny D. en Fabiano L. zijn geen onbekenden voor het gerecht op het vlak van drugshandel. L. verliet pas eind maart 2021 de gevangenis na eerdere veroordelingen. De beklaagden vroegen de rechter nog een (gedeeltelijke) voorwaardelijke celstraf. Vonnis op 2 november. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.