Twee jaar cel gevorderd voor Brugse cannabisdealer

Bron: Belga

Een 23-jarige Bruggeling heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het dealen van cannabis. C.D. liep tegen de lamp toen hij in een park drugs wilde verkopen aan een 15-jarige. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar effectieve gevangenisstraf.

Op 16 januari 2019 stond de minderjarige in het Graaf Visartpark in Brugge te wachten op zijn dealer. Even later werd in het Louis Vuitton-tasje van de beklaagde effectief 65 gram cannabis aangetroffen. Het onderzoek wees uit dat D. mogelijk al sinds maart 2018 via Snapchat drugs verhandelde. Zelf verklaarde de Bruggeling dat hij sinds september 2018 actief was. Na twee maanden voorhechtenis werd hij onder voorwaarden vrijgelaten.

Het openbaar ministerie stelde vast dat de beklaagde eerder al werd veroordeeld voor rijden onder invloed van drugs. De procureur vorderde voor het dealen twee jaar gevangenisstraf, eventueel gekoppeld aan voorwaarden. Bovendien werd ook de verbeurdverklaring van ruim 22.000 euro en van de BMW van de twintiger gevorderd.

De verdediging wierp op dat de THC-waarde van de cannabis nooit werd onderzocht, waardoor niet vaststaat dat het om een illegaal product ging. C.D. zou negen afnemers gehad hebben, maar ontkent dat hij aan twee van hen drugs leverde. Ten slotte werd opgemerkt dat de beklaagde zijn voorwaarden steeds goed gevolgd heeft. In die omstandigheden vroeg meester Yen Buytaert om hem een straf met probatie-uitstel op te leggen.

De rechter doet uitspraak op 3 juni.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.