Twee jaar cel en boete voor Gambiaan na verkoop cannabis en gestolen fietsen in Afrika

Redactie KW

Een 40-jarige man met Gambiaanse roots uit Roeselare heeft van de Kortrijkse strafrechter een effectieve celstraf van 2 jaar en een boete van 4.000 euro gekregen voor de verkoop van cannabis en gestolen fietsen in Afrika. Drie anderen kregen voor de handel en zwendel celstraffen van 10 tot 15 maanden.

Het onderzoek startte toen iemand verklaarde dat hij de buit van diefstallen steeds bij Sering S. kwijt kon. Hij kreeg er geld of cannabis voor. De gestolen spullen verscheepte S. dan naar Afrika. Een huiszoeking volgde maar S. bleek net met een lading naar Afrika vertrokken. Twee handlangers konden wel geklist worden. De ene deed de administratie, de andere zorgde vooral voor transport. Volgens de openbare aanklager vertrokken zo’n 40 gestolen fietsen richting Afrika.

Toen Sering S. in oktober 2021 opnieuw voet op Belgische bodem zette, kon hij opgepakt worden. Hij gaf toe drugs te gebruiken maar ontkende zowel de drugshandel als de zwendel met gestolen spullen. De medebeklaagden, die hand- en spandiensten verrichten, bekenden wel en brachten S. op die manier in een wel heel lastig parket. De rechter verklaarde een Peugeot en zo’n 33.000 euro opbrengsten van de handel verbeurd. Vandaag verblijft Sering S. in de gevangenis. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier