Trio vrienden fiks gestraft na drugsgebruik op lockdownfeestje in Nieuwpoort

© iStock
© iStock
Redactie KW

Drie vrienden krijgen celstraffen en boetes voor drugsgebruik tijdens de lockdown in de lente. Ze hadden een hele avond cocaïne gebruikt.

De politiezone Westkust kreeg op 30 april vorig jaar een tip binnen over een bijeenkomst in een woning langs de Oude Veurnevaart in Nieuwpoort. Tijdens de lockdown was dat verboden. De politie ging daarop meteen ter plaatse naar het huis van de 31-jarige G.C. In de woning bleken naast de man ook nog eens twee vrienden aanwezig te zijn, de 31-jarige G.D. en de 30-jarige J.V. Samen hielden ze een klein feestje, en dat deden ze met de nodige drugs.

Hele avond cocaïne

“De politie wilde hun verklaringen opnemen voor het overtreden van de coronamaatregelen, maar trof nog andere zaken aan”, motiveerde de rechter. “Op tafel lag een rol aluminiumfolie en een lepel. Onder tafel lag een zilveren schotel met poeder en bankkaarten. Uiteindelijk verklaarden ze een ganse avond cocaïne te hebben gebruikt. Daarnaast werd de politie een indringende wietgeur gewaar en troffen ze boven in het appartement nog eens 12 cannabisplanten aan, met materiaal om die te telen.”

Nóg een proces

Het parket liet het trio vervolgen voor inbreuken op de drugswetgeving. Bewoner G.D. liet verstek gaan en kreeg 1 jaar effectief en 8.000 euro boete. De cannabisplanten waren van hem. J.V. biechtte op dat de andere drugs van hem waren en kreeg 9 maanden cel en 8.000 euro boete, beide met uitstel. G.D. kreeg 6 maanden cel en 8.000 euro boete, beiden met uitstel. Het trio wordt ook nog vervolgd voor het niet naleven van de coronamaatregelen op een ander proces. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.