https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tot 3 jaar cel en 85.000 euro verbeurd na verkoop kilo’s speed en cocaïne

Redactie KW

Een 11-koppige drugsbende is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot celstraffen van 12 maanden tot 3 jaar voor grootschalige verkoop van speed en cocaïne. Het gerecht eiste ruim 350.000 euro drugsgeld terug maar de rechter hield het op een verbeurdverklaring van 85.000 euro.

Op 20 mei 2020 kwam Dimitri W. (39) uit Wevelgem een eerste keer in het vizier van het gerecht. Uit de uitlezing van de gsm van een vrouw bleek dat ze 350 gram speed bij de man had gekocht. Een huiszoeking leverde inderdaad 988 xtc-pillen, 36 gram MDMA en 21 gram speed op. Een maand na zijn aanhouding werd hij vrijgelaten maar het zette hem niet aan tot andere gedachten. Gevolg: na een reeks huiszoekingen vloog hij eind november 2020 opnieuw in de cel, samen met huisgenoot Jens M., zijn vriendin Channa D. (27) uit Ledegem, een koppel uit Kortrijk en Kuurne en nog enkele andere aan- of verkopers van drugs. Uit het onderzoek bleek in een periode van één jaar ruim 20 kilogram drugs door de handen te zijn gegaan. Bij aankopen van grote hoeveelheden drugs kon W. op financiering van Tom W. uit Oudenaarde rekenen. De man zit al enkele jaren in de cel na vorige drugsveroordelingen maar slaagde er achter de tralies toch in zaakjes te regelen.

Het koppel uit Kortrijk en Kuurne kochten enkele kilo’s speed bij W. en verkochten het spul dan door. Net voor een huiszoeking spoelden ze één kilogram speed door in het toilet. Kimberley D. (31) uit Wevelgem, een ex van W., nam zijn handel over nadat hij een eerste keer in de cel was beland. Spin-in-het-web Dimitri W. kreeg net als Maxim M. (32) uit Kuurne drie jaar effectieve celstraf. Zijn huisgenoot Jens M. kreeg 2 jaar effectieve celstraf, Tom W. nog eens 18 maanden effectief. “Ik besef in de fout te zijn gegaan, word binnenkort 40, het is stilaan tijd om een andere weg in te slaan”, sloeg W. zelf mea culpa. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.