Schoonmoeder verklikt drugsdealer: 24 maanden cel en 30.000 euro drugsgeld verbeurd

Na een observatie werd de dealer opgepakt.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Na een observatie werd de dealer opgepakt.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Redactie KW

Een 40-jarige drugsdealer uit Roeselare die door zijn eigen schoonmoeder werd verlinkt, kon bij zijn zevende veroordeling niet meer op genade van de rechter rekenen. Ze veroordeelde hem tot een effectieve celstraf van 24 maanden en een boete van 8.000 euro en verklaarde 30.000 euro drugsgeld verbeurd.

Amper vrij na een vorige celstraf en nog voor hij voor de zesde keer werd veroordeeld voor de verkoop van drugs startte Davy V. zijn handel opnieuw. Tijdens de zomer van 2019 slaagde hij er nog in om drugsvrij te blijven en met zijn vriendin en (plus-)kinderen te genieten maar daarna ging het opnieuw bergaf. Gebukt onder een schuldenlast van zo’n 80.000 euro na tal van relatiebreuken en eerdere drugsveroordelingen begon hij vanuit zijn woning in Hooglede opnieuw speed te verkopen.

Observatie

Het baarde zijn nieuwe vriendin zorgen. Toen ze het aan haar moeder vertelde, vatte die meteen de koe bij de horens. Op 30 april 2020 verlinkte ze haar schoonzoon V. bij de politie. Nauwelijks 14 dagen later vloog hij na een observatie en huiszoeking opnieuw in de cel. Daar verblijft hij negen maanden later nog altijd. “Maar deze keer heeft hij een vriendin en schoonfamilie die radicaal tegen drugs gekant zijn”, pleitte advocaat Filip De Reuse. “Dàt is zijn garantie dat het dit keer na zijn vrijlating beter zal worden. Zijn vriendin is bereid op hem te wachten, ook al beseft ze dat hij niet eerstdaags de cel zal mogen verlaten.”

Het zorgde niet voor mildheid bij de rechter en dus een effectieve celstraf, ook al ligt die een stuk lager dan de 40 maanden cel die door het openbaar ministerie gevorderd was. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.