Rechter schrapt twee jaar cel voor gewelddadige ripdeal in Oudenburg

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 19-jarige man uit Oudenburg heeft in de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen voor zijn aandeel in een gewelddadige ripdeal. De man had eerder twee jaar cel gekregen.

Op 27 december vorig jaar spraken K.V. (26) en B.V. (19) uit Oudenburg en J.D. (27) uit Oostende in Oudenburg af met een drugsdealer. Ze plaatsten een alarmpistool tegen zijn hoofd, gaven hem rake klappen en maakten 90 euro, een gsm en een kleine hoeveelheid cannabis buit.

De verdediging benadrukte dat het slachtoffer zelf geen doetje was. “Kort na die ripdeal gaf hij zélf opdracht voor een strafexpeditie tegen deze jongelui”, klonk het. K.V. en J.D. kregen twee jaar voorwaardelijke celstraf. B.V., die zijn kat stuurde naar de rechtbank, kreeg twee jaar effectief.

Strikte voorwaarden

B.V. tekende verzet aan. Tijdens de nieuwe behandeling van zijn zaak bleek dat hij tijdens het eerste proces in een psychiatrische instelling verbleef. De jongeman laat zich nu behandelen voor zijn drugsprobleem. De rechter schrapte de celstraf, maar legde de jongeman wel een reeks strikte voorwaarden op. Zo moet hij zijn drugsbegeleiding verderzetten. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.