Rapper vraagt geen extra straf voor dealen drugs op Gentse Feesten

Redactie KW

Een 19-jarige rapper uit Oostkamp vraagt in beroep geen bijkomende straf omdat hij tijdens de Gentse Feesten werd betrapt met een grote zak cannabis en hasj. Vorige maand kreeg hij nog twee jaar met uitstel voor afpersing.

Op 19 juli vorig jaar zou rapper E.V. optreden tijdens de Gentse Feesten in het Baudelopark. Maar de politie was op de hoogte en via de actie Strop kon een man worden gevat die verwees naar E.V. Hij kreeg 18 maanden effectief en een boete van 8.000 euro, deels met uitstel. Maar E.V. kreeg vorige maand in Brugge nog maar net twee jaar cel met uitstel onder voorwaarden voor een afpersing. Op 3 september vorig jaar E.V. en drie anderen naar de kerk van Moerkerke. E.V. had er afgesproken met twee minderjarigen om 60 gram hasj te verkopen. Eenmaal ter plaatse probeerde E.V. het heuptasje van de vijftienjarige te stelen. Hij dreigde ook met een mes en stal al het geld.

Omdat deze feiten zich ook in het drugsmilieu afspeelden, vraagt zijn advocaat om voor het dealen van de drugs in Gent, geen bijkomende straf op te leggen. Of hij vraagt die 18 maanden effectief minstens om te zetten naar een straf met uitstel onder voorwaarden, dezelfde die hij kreeg in Brugge. “Hij zat zes maanden in de gevangenis en is intussen van de drugs af”, zegt zijn advocaat. “Hij werkt en heeft een vast adres. Ik vraag u om hem niet opnieuw naar de gevangenis te sturen!” Uitspraak op 20 juni. (OSM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier